Eric Mertens Optiek 25 Jaar!!

Op 17 december 1992 opende Eric & Caesarine Mertens in het Rijks monumentale Pand op de Maasstraat 10 a hun Optiek Zaak.

ERIC MERTENS OPTIEK 25 JAAR!

De eerste jaren waren zeer moeilijk en pas na een jaar of vier konden we zeggen dat we het ergste achter de rug hadden. De zaak begon te lopen zoals ze dat in de volksmond zeggen. We kregen ook beter zicht op wat de klant wil. En het leuke was en is dat willen wij ook. Juist een aparte bril, een bril die niet iedereen heeft, een bril die gezien mag worden en waar de klant mee gezien mag worden. Een bril die bij je past, zowel bij je uiterlijk als bij je portemonnee! 
Maar niet alleen brillen ook contactlenzen verkopen we al vanaf het eerste uur! Hoofdzakelijk vormstabiele (harde) lenzen en natuurlijk ook allerlei soorten zachte contactlenzen. Vooral de laatste jaren heeft de contactlens veel progressie gemaakt in wat er al allemaal al  kan. Bijna iedereen kan tegenwoordig contactlenzen gaan dragen, van standaard tot maatwerk. Natuurlijk zit daar een enorm prijsverschil in, maar niets is bijna meer onmogelijk. 
Ook op het medisch vlak hebben we niet stil gezeten en we kunnen tegenwoordig ook een Eye Scan van het oog maken. Deze wordt door een optometrist bestudeerd als we denken dat er iets mis is en dan wordt de klant direct doorverwezen naar de oogarts.
En voor de kleintjes onder ons hebben we ook al vanaf het eerste uur een aparte “Kids” kamer. Dat is juist het mooie van dit karakteristieke monumentale pand. De voorste kamer is bijna geheel gericht op de kinderen tot een jaar of tien/twaalf. De keuze voor hun is reuze. En mocht het er niet bij zitten dan kan er altijd wat besteld worden wat wel past qua maat en/of kleur!   
Na twaalf jaar hebben we de zaak uitgebreid met twee stoelen waar de oogmetingen verricht kunnen worden. De eerste kamer is voor de refracties, oogdrukmetingen en de Eye Scan en de tweede kamer is voor de refracties en het aanmeten van de contactlenzen ingericht. Beide kamers zijn voorzien van een wastafeltje, zodat er altijd hygiënisch gewerkt kan worden. 
De oude refractieruimte is veranderd in een soort wachtruimte die binnenkort voorzien wordt van een Infoscherm van de Firma Essilor. Daarop staan alle producten die er op dit moment leverbaar zijn in de glas-industrie(ESSILOR) en waar ze natuurlijk geschikt voor zijn. 
De mooie houten tafel krijgt ook een ingebouwde Touch Screen waar we samen met de klant het juiste glas wat past bij de vraag van de klant kunnen bekijken en bestellen. Tegenwoordig heb je niet alleen verte-, lees- en Multifocale glazen, maar ook bureau-, computer-, auto-, sport-, zonne- en Kidsglazen en daar weer diverse afstanden op aangepast indien nodig. Kortom ook hier is tegenwoordig de keuze reuze!  
Na die verbouwing kregen we ook de inpandige binnentuin, de originele keuken en de gewelven kelder tot onze beschikking. De binnentuin is geheel gerestyled door destijds  Jan Nijland nu Smolenaers-Vanlier Tuinen. Met de tuin horen we zelfs bij een van de twintig parels van de gemeente WEERT.
Heeft u geen bril of lenzen nodig en wilt u toch onze zaak komen bewonderen met de mooie binnentuin, dan bent u tijdens openingstijden altijd van harte welkom. Als we ook nog even tijd voor u hebben krijgt u ook nog een lekkere kop koffie of thee met een echt Weerter Vlaaitje van Bakker Vries. 

Leuk om te weten

Het laatste nieuws...

Onze klanten...

...aan het woord