Blog

Op deze pagina delen wij wat ons zo bezig houdt in de binnenstad van Weert.

Man3

Eric Mertens Optiek 25 Jaar!!

Op 17 december 1992 opende Eric & Caesarine Mertens in het Rijks monumentale Pand op de Maasstraat 10 a hun Optiek Zaak.

Lees meer

Kerststal Weerter binnenstad

Klooster Weert

Kerststal 2017 bij de Birgittinessen in de Maasstraat te Weert!
 
Drie ondernemers uit de Maasstraat hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn de kar gaan trekken om de Kerststal weer in Weert terug te krijgen.
Niet zoals de Weertenaar hem nog kent zo'n 10 jaar geleden. Neen, het wordt een geheel nieuwe opzet, maar dan in de mooie omgeving in de Kloostertuin van de Birgittinessen te Weert gelegen in de Maasstraat. 
 
De drie ondernemers die een Stichting gevormd hebben zijn: Jan Duppen, Eddy Posno en Eric Mertens.
Samen met nog enkele andere ondernemers en medewerkers van bedrijven uit de Maasstraat/Oude Schut zijn ze al volop bezig met de voorbereidingen. 
 
Wat we nodig hebben zijn natuurlijk vrienden, herders en koningen die dit geheel financieel kunnen ondersteunen. Het geld wat aan het einde van deze gedurfde rit overblijft komt geheel ten goede van het klooster. De Birgittinessen kunnen dit geld dan gaan gebruiken voor het onderhoud en herstelwerkzaamheden die verricht moeten worden aan het Klooster dat al een paar honderd jaar oud is. Wilt u vriend, herder of koning worden stuur dan een mail naar vriendenbirgittinessen@gmail.com en u wordt door ons terug gemaild met hoe u u gift kunt storten op de bankrekening van de Stichting Vrienden van de Birgittinessen  Weert.

BINNENTUIN ERIC MERTENS OPTIEK EEN VAN DE GROENE PARELS VAN WEERT!

Weet u het nog? Weert is vorig jaar gekozen tot “Groenste Stad” van de WERELD! Ja, u leest het goed: van de WERELD!

Ook onze tuin heeft daar een kleine bijdrage aan geleverd. Sinds de verkiezing van “Groenste Stad” van de Provincie, van Nederland, van Europa en daarna de verkiezing van de “Groenste Stad” van de Wereld is ons tuintje mee beoordeeld door de jury.  Ja, we hebben hier een delegatie uit de Wereld in onze achter(binnen) Stadstuin gehad.  

Ik was zo verbouwereerd, dat ik vergat een foto te maken! Dan had ik tenminste nog een aandenken gehad aan dat moment!

Nu heeft Weert 20 “Groene  Parels” uitgekozen tot toeristische trekpleister. En ja, daar hoort de “Stadstuin” van Maasstraat 10 a  o.a. ook bij. Tijdens openingstijden kunt u gerust even een bezoekje brengen aan dit rustige plekje midden in het centrum van Weert. We zijn trots dat we bij een van de 20 parels horen met ons Stadstuintje.

De tuin is aangelegd door Smolenaers Van Lier Tuinen(voorheen Jan Nijland)!

Tuin

Leuk om te weten

Het laatste nieuws...

Onze klanten...

...aan het woord