Peter en Betty-Jane uit Stellendam

Peter en Betty-Jane uit Stellendam

‘We hebben sinds kort onze vaste opticien, Eric Mertens Optiek, in de Maasstraat in Weert. Het is ruim 150 km van waar we vandaan komen, maar zeker de moeite waard.’

Peter: “Iedereen kent die kledingverkoopsters wel, die je zonder problemen de winkel uit laten gaan met iets waar je je tijdens de carnaval nog voor zou schamen. Met opticiens is het niet anders! Ga maar eens een willekeurige brillenzaak in van een grote keten en de kans is groot dat de desbetreffende verkoper bij elke bril die je opzet zegt: “Staat je goed”!

Met dit idee in ons hoofd stapte we bij Eric Mertens binnen. Eigenlijk meer, omdat we nieuwsgierig waren naar het pand, dan dat we zin hadden om monturen te gaan bekijken. Het pand is inderdaad mooi, maar we zagen ook mooie monturen in die geweldige kasten. Ik zag er een van titanium die ik wel zag zitten. Op dat moment konden mijn ogen niet gemeten worden, dus spraken we af om later nog eens terug te komen bij Eric Mertens. Een week later stonden we weer bij Eric Mertens in de zaak. Mijn ogen werden opgemeten, dus de sterkte van mijn nieuwe glazen was bepaald en toen begon het moeilijkste: een nieuwe bril! Dat titanium ding wat ik de vorige week op had gehad was het toch niet helemaal. Nadat we een aantal monturen uit de kasten hadden gehaald zette ik er eentje op. Mijn vrouw, Betty-Jane, zei: “Staat je leuk”! Eric die vanuit de tafel meekeek zei: “Je gaat wel voor erg safe!” Die werd het dus niet! Bij het volgende montuur die wij leuk vonden was de subtiele mening van Eric: “Da’s helemaal niets”! Eindelijk hadden we verkoper zoals wij die willen. Recht voor zijn raap! Na vele monturen gezien en gepast te hebben onder het genot van lekkere koffie met ook nog eens een lekker stukje “Weerter vlaai”, had ik mijn keuze gemaakt! Maar er was nog een probleem: De kleur!! Het montuur bestond uit drie kleuren, een rode met zwart, een bruine met groen en een blauwe met geel. Die laatste was net verkocht aan de fotograaf Jeroen die hier op de hoek van de Maasstraat zit. Eric ging hem snel even halen en binnen 4 minuten had ik die blauwe op mijn neus. Uiteindelijk is het toch die bruingroene geworden!


Ondertussen had mijn vrouw Betty-Jane ook het idee gekregen om ’n nieuwe bril aan te schaffen. U begrijpt, het hele verhaal begon weer van voor af aan. Alleen nu bij mijn vrouw. Bij twijfel werd Caesarine, de vrouw van Eric, van achteren gehaald om ook haar mening te kunnen geven. Het gevolg is dat we nu 3 nieuwe brillen hebben! We hebben sinds kort dus onze vaste opticien, Eric Mertens Optiek, in de Maasstraat in Weert. Het is ruim 150 km van waar we vandaan komen, maar zeker de moeite waard. Binnenkort zijn we weer in de Maasstraat van Weert, want ik wil ook een tweede bril!” 

Leuk om te weten

Het laatste nieuws...

Onze klanten...

...aan het woord

Hier een kort verhaal van een klant uit Amsterdam!

Een paar keer per jaar ga ik mijn verzameling frames uitbreiden bij Eric Mertens Optiek in Weert. Eigenlijk mijn meest favoriete opticien.

Lees verder