Oogzorg

Oogzorg is meer dan alleen de sterkte controleren van de ogen. Wij doen een uitgebreid vooronderzoek, controleren de ogen afzonderlijk van elkaar en kijken natuurlijk of de ogen goed samenwerken.

 

Bij elke oogmeting doen wij ook een oogdruk meting. Waarom is dit belangrijk? Er wordt continu kamerwater aangemaakt en afgevoerd in het oog, is dit niet goed op elkaar afgestemd, dan kan de oogdruk te hoog worden. Een gevolg kan zijn glaucoom (schade aan de oogzenuw) dit is een chronische aandoening. Als een hoge oogdruk niet behandeld wordt kan dit leiden tot gezichtsverlies!

 

Zien wij afwijkende dingen in ons onderzoek. Dan doen wij een spleetlamp onderzoek. Hiermee kun je gedetailleerd het oog onderzoeken. Voornamelijk het voorste oogsegment. Denk hierbij aan de oogleden, conjunctiva (witte gedeelte), hoornvlies, voorste oogkamer, pupil en iris.

 

Wij beschikken over de modernste apparatuur, zo hebben wij een OCT-scan van Topcon*. Hiermee kunnen wij gedetailleerde foto’s maken van het netvlies en de oogzenuw. Dit complete onderzoek wordt beoordeeld door onze Optometrist.

 

* Kosten voor dit onderzoek zijn €75,-

Leuk om te weten

Het laatste nieuws...

Onze klanten...

...aan het woord